onsdag den 14. oktober 2009

MicMod, kommentarer & billeder af operationen

Kan findes her:

http://picasaweb.google.dk/johnnywind/ContourHDMicMod#

ContourHD MicMod

Så blev der loddet en smule for at opnå en bedre lyd! Mikrofonen som den er placeret på billedet er ´No-Go´, der er alt for meget vindstøj! Mit bedste bud indtil videre er bagerst i hjelmen godt gemt i en af puderne, uden den øreprop som er brugt som vindstøjværn på billederne. Jeg  kunne dog godt tænke mig et resultat der var en anelse bedre endnu, vindstøjen overtager stadig det meste af lydbilledet ved hastigheder omkring 50-60 km/t.





lørdag den 3. oktober 2009

torsdag den 17. september 2009

MC: Varme i håndtagene












For ikke at riste hele vores ledningsnet pga. kortslutning eller dræne batteriet pga. en glemt kontakt er et relæ og en sikring vores ven!

Fandt ovenstående overskuelige diagram hvor udgangspunkter er et par lamper, det ku´ li´så godt ha´ været varmehåndtag. Når tændingslåsen aktiveres føres strømmen forbi (86), forbi vores relæ som aktiveres og ud igennem (85) - nu kan strøm passere fra batteriet (30) og igennem relæet og ud (87) videre til lamperne eller varmehåndtag.

Bemærkninger til diagram:
-On/Off switch indikerer tændingslåsen                                            -Man vil typisk placere en tænd/sluk kontakt mellem (87) og (Lamp) så lys m.m. ikke er tændt unødvendigt
-Lamperne skal også tilsluttes minus, evt. ved samme sted som (85)

Vi har også brug for:
-loddekolbe & tin
-kontakt (on/off), til varmehåndtag følger der ofte en kontakt med
-multimeter
-kabel: sort, rød, grøn, blå (gul var bare flot på billedet c,")
-sikringsboks
-kabelsko
-kabelskotang/afisolértang
-krympebånd














Start med at få styr på hvor du ønsker at kontakt, sikringsboks og relæ skal være. Sikringsboksen bør være så tæt mod batteriet som det nu er plads til. Kontakten på styret så den er nem at komme til. Relæ´et bør side beskyttet mod vind, vejr på et uforstyrret sted.

Lav en plan! Print diagrammet ud og brug de samme farver kabel som angivet på diagrammet, det vil hjælpe dig imod mange hovedbrud.

BEMÆRK at strøm til kontakten (switch) skal komme fra et sted der kun bærer strøm når tændingsnøglen er drejet! F.eks. positionslys eller baglys. Dermed sikres at batteriet ikke aflades uagtet, da ´bærestrømmen´ gennem kontakten åbner for strømtilførsel fra batteriet. Stelforbindelsen (Ground) kan sagtens tilsluttes batteriets minuspol, således at sort og rød kable trækkes side om side.

Sørg for at lodningerne er store, stærke og dækkende samt at isoleringen og krympeflex dækker hele lodningen samt kabelsko. Brug rigeligt med krympeflex omkring kablet, især hvor det sidder udsat!

Held og lykke med projektet,
-det er ikke svært, men tungen skal holdes lige i munden.

Scottoiler

Efter adskillige rengøringer af baghjul, motor, svingarm og alt der imellem samt en kæde der slides hurtigt med hyppige kædestramninger til følge, besluttede jeg mig at prøve med en omgang scottoiler.



Deres brochure er farverig og med mange illustrationer hvilket umiddelbart gør at man føler sig tryg udi opsætningen. For mig virker manualen imidlertidig skrevet af en person der allerede har samlet sættet de første 100 gange, og derfor allerede har en hel række af ´selvfølgeligheder´ med i bagagen.

På www.scottoiler.com er der mulighed for download af modelspecifik manual, hvilket bidrager med mængden af information, men gør desværre ikke altid forvirringen mindre.

Jeg stod med:
1) Quick setup guide (generelt)
2) Netudgave (modelspecifik)
3) Netudgave (generelt)
4) YouTube manual (modelspecifik/generelt)

De centrale vigtige punkter var ikke gennemgående og det var en kabale at afgøre hvilke punkter der var afgørende og hvilke der blot var forslag - hver manual fokuser på sin egen logik.

Vertikal montering af RMV´en (Reservoir Metering Valve) er at foretrække, skriver de i manualen, betydningen af ordet kender jeg, men hvad betyder det så iht. til beholderen? er det: 1) beholderens længde, eller 2) beholderens fod der skal være horisontal? I manualen "Scottoiler: Reservoir Positions, General" vises billeder ligeligt fordelt mellem de 2 skitserede gæt, så ingen hjælp at hente hér! Måske ligger der yderligere oplysninger at hente i div. YouTube videoer som også er at finde på siden, men med mit nye legetøj i hånden dikterede tålmodigheden at en løsning med en 45 graders montering måtte være ok.

Ok så! På med RMV´en og i med olie, og så prime systemet!


På dette tidspunkt leder jeg så efter en prop af en art til påfyldningshullet! Eneste der umiddelbart passer er delen der bliver nævnt i forbindelse med at ´prime´ systemet: Filler plug+breather assembly, som i min Quick setup guide kun er afbilledet i forbindelse med priming - ved at læse videre og kigge på billeder er jeg nu kommet til den formodning, at delen rent faktisk også er ment som prop.

Spørgsmål:
-Skal ´Breather assembly´ placeres lavere/højere end RMV´en?
-Må ´Breather assembly´ slangen forkortes? Nå, det gjorde jeg ihvertfald.


RMV beholderen kan nøjagtig være bag højre sideskjold - sikkert også venstre, men dér har jeg et strømudtag taget pladsen. Jeg er spændt på om jeg om nogle tusinde kilometer stadig mener at placeringen er go´, da det jo kræver en afmontering af sidedækslet for at justere og påfylde, så det afhænger nok lidt at stabiliteten af produktet.

Smøreniblen fik jeg placeret bag ved nederste kædeskærm på tilfredsstillende vis, et sted hvor den ikke er så udsat på skovture hvor grene m.m. kan være en risiko for at flå den af maskinen.


Den gennemsigtige slange går langs underkanten af bagsvingeren og opad sammen med bremseslangen - tror jeg fik brugt 50 ekstra strips før jeg var helt tilfreds c",)



Der er for øvrigt fine materialer med til fæstning af delene samt flere måder at gøre det på - det fysiske produkt er der absolut intet i vejen med!

Den største udfordring bestod i at finde vakuumudtaget på den ene af de to BST33 karburatorer som sådan en Pegaso er udstyret med - for det er på karburatoren den skal findes, og ikke på studsen ind til cylinderen som foreslået i nogle af manualerne. Den modelspecifikke manual havde et enkelt tekstløs billede af karburatorerne med en rød cirkel på - der gik noget tid med forbandelser og at skrue på den forkerte karburator før jeg fik gættet at det tekstløse billede refererer til vakuumforbindelsen (som kun er åben på den venstre karburator) og ikke er en angivelse af hvor RMV´en kan placeres.



Karburatoren der sidder til højre i forhold til kørselsretning er altså en nitte! Billedet her er af venstre karburator og vakuumniplen sidder umiddelbart skråt ned til højre for messingrørets øverste fastgørelsespunkt, der kan side en prop over hullet - eller det gør der højst sandsynlig, for ellers taber CV-karburatoren vacuum som den skal bruge til at hæve membranen med. Hér skal tilslutningen til Scottoiler´en være.

EDIT: jeg har nu været tur/retur Rødovre-Aabenraa samt en tur til Rømø for at lege lidt på stranden! Først og fremmest er jeg rigtig glad for den - stadig! Dog er jeg ikke blevet helt fri for at den sviner baghjulet til med olie, måske doseringen er lidt for høj, men føler ikke kæden bør være mere tør! Den får helt klart lov til at blive siddende. Jeg vil tro at der er forbrugt ca. 20% af olien i reservoiret på en 1000km tur, det er da fair nok - desuden er der rig mulighed for at udvide med et større reservoir hvis man lyster!


tirsdag den 15. september 2009

MC: Modifikationer

Har forsøgt mig med med en række modifikationer, de er udført samtidig i forbindelse med en større omgang rengøring, så hvilke modifikationer der har haft størst indflydelse er desværre ikke til at sige.

Skiftet standard udstødning med rustfri Predator udstødning fra England, afgangsrørene er større. Lyden er dybere og højere end standard ved lav fart/omdrejninger men forsvinder i vindstøj ved højere fart.

Dynojet Kit Stage 2 (fra BMW f650), monteret helt efter instruktionen, har helt klart givet bedre træk i de lave omdrejninger, utrolig dejligt!

Fjernet snorkel fra luftfilterkassen samt gjort hullet større for at opnå bedre flow. Har senere erfaret at aerodynamik er en kompliceret sag og ikke sådan lige til at forudsige, CV-karburatorer har det tilsyneladende bedst med et ´roligt´ luftindtag uden for megen turbulens. Det virker dog umiddelbart ikke til at jeg har gjort for megen skade da den kører fint omend den larmer en smule mere ved gasgivning.

Peggy var en tur på rullefelt og fik konstateret at køre helt fint og en fin kurveudskrift - uden nogen særlige justeringer! Imponerende og utroligt tilgivende med alle de modifikationer af én gang.

Jeg har opnået at få en MC der er meget mere kørbar, dvs. bedre træk i de lave omdrejninger, ingen pludselige ryk som tidligere hvor den kunne virke lidt on/off med gassen, nu er dosseringen helt rigtig og forudsigelig. Jeg er meget glad!








mandag den 14. september 2009

Værktøj med på rejsen

Efter mange overvejseler er jeg kommet frem til hvad jeg mener er relevant at ha´ med af værktøj på MC´en. Allerede nu har jeg erfaret at en løbende revurdering er nødvendig.

Fastnøgler 19mm/24mm til baghjulet. Den store af dem virker samtidig som 3. dækjern. I tasken er der kraftig tape, handymans´ secret weapon: duck tape! Og så virker det også som nød-fælgbånd. Ekstra slange og dækpilot er der også, dækpiloten er nok mest psykisk opbakning, i praksis er den vist ikke helt stabil - MTB-cykelpumpen som er langsom men brugbar! Tror også jeg fik presset nogle strips ind i bunden.

Denne ´pakke´ er ikke en del af den faste del af værktøjet, ment på den måde at den ikke har sin faste plads på cyklen da der simpelthen ikke er plads under sædet. Pakken bliver brugt til Sverige-ture og andre længere ture hvor det er rart at kunne ordne en punktering selv!

2x dækjern fastgjort med strips på venstre side af cyklen.
Tool-roll i stærkt behandlet bomuld købt på E-bay, billigste tilbud. Samme farve og karakteristiske duft (læs: stank) som fra militæret, men den virker!

I tasken er der: lidt kabel og sikringer (edit: ekstra kabel fjernet), hobbykniv (edit: fjernet pga. ny kniv-lov & pladsmangel), svejsetang (edit: skiftet ud til en tilsvarende men mindre model), lille tang til kabler m.m., værktøj til tændrør, fastnøgler:
8/10/13mm, skruetrækker med vendbar flad/krydskærv, fastnøgler i aktuelle størrelse, lille foldeskruetrækker til diverse (måske unødvendig), tilføjet: hjemmelavet startkabel, tilføjet: universalkabel/wire

Sammenrullet tool-roll som den ligger under sædet sammen med ekstra tændrør og 2x fastnøgle. Der er nøjagtig plads til sagerne hvilket også gør at værktøjet ikke rasler, hvilket også er en værdsat egenskab ved en tool-roll: rumindelere.

Jeg har endnu til go´ e at se hvordan den reagerer i vådt vejr mht. rust. Hvis det viser sig at værkøjet ruster må jeg ta´ situationen op til overvejelse.